overmij
logoRH
Logon

Roeland Hendrikx kiest voor puur, spontaan klarinetspel.

Hij wil in zijn vertolkingen verbeelding en emotie overbrengen, zonder gekunstel of onnodig intellect aan de partituur toe te voegen. In zijn uitvoeringen streeft hij naar technische perfectie; zijn feilloze techniek staat echter steeds ten dienste van de muziek, zonder deze te overheersen.

Van 1998 tot 2003 speelde hij in het Symfonieorkest van de Munt.  Sindsdien is hij klarinet-solo in het Nationaal Orkest van België.  Daarnaast is hij docent klarinet aan het Conservatorium van Maastricht en gastdocent aan het Lemmensinstituut te Leuven. Verder geeft hij masterclasses in Japan en in de VS (ondermeer Manhattan School of Music NY, Long Beach Univ. LA, De Paul Univ. Chicago, Emory Univ. Atlanta, Oklahoma Univ.).

Roeland Hendrikx houdt van de intieme sfeer van kamermuziek, en bracht het rijke kamermuziekrepertoire voor klarinet met gerenommeerde internationale strijkkwartetten en musici.  Zijn CD-opnames werden zeer positief ontvangen door de muziekpers. Roeland hecht veel belang aan de promotie van Vlaamse muziek.  In 2001 won hij de " Jeanne & Willem Pelemansprijs " voor zijn inspanningen ter verspreiding van Belgische muziek.

Als solist trad hij op met diverse binnen- en buitenlandse orkesten. 

Roeland bespeelt SELMER klarinetten. (www.selmer.fr)

pers
Facebookbutton
YouTube

CONTACT

Foto: Katie Healy